BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g
      BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

      BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

      3,41 €
      6,81 €
      Zľava 50%
      BIO Škorica cejlónska mletá podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku.

      Dátum exp.: 31.05.2024
      Množstvo:

      Škorica a jej výnimočné účinky


      Škorica cejlónska mletá
       podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.

      Škorica
       prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.

      Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.

      Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.

      Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.

      Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

      Výhody:

      • priaznivo pôsobí na činnosť srdca, mozog a dýchanie
      • má vysoký obsah antioxidantov
      • má protizápalové vlastnosti
      • znižuje riziko srdcovocievnych chorôb
      • znižuje hladinu cukru v krvi
      • bojuje proti plesňovým a bakteriálny infekciám

      Použitie

      Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.

      Upozornenie

      Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.

      Skladovanie

      Skladujte na suchom a tmavom mieste.

      Wolfberry
      #28_045
      8595701100293

      Škorica cejlónska (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100 %.

      NUTRIČNÉ HODNOTY

      BIO Škorica cejlónska mletá

      100 g

      RVH (%)*

      Energia

      1231 kJ

      294 kcal

      -

      Tuky

      z toho nasýtené mastné kyseliny

      3,2 g

      0,9 g

      -

      -

      Sacharidy

      z toho cukry

      37 g

      35 g

      -

      -

      Vláknina

      53 g

      -

      Bielkoviny

      3,5 g

      -

      Soľ

      0,07 g

      -

      * Referenčná výživová hodnota.
      Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).

      BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

      BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

      3,41 €
      6,81 €
      Zľava 50%