Najnovší článok

Vyhľadávanie

BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g
  • BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

#28_045

BIO Škorica cejlónska mletá podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku.

6,80 €
6,05 € Zľava 11%
S DPH
Množstvo
Skladom

Popis

Škorica a jej výnimočné účinky


Škorica cejlónska mletá
 podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.

Škorica
 prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.

Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.

Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.


Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.

Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

Výhody:

  • priaznivo pôsobí na činnosť srdca, mozog a dýchanie
  • má vysoký obsah antioxidantov
  • má protizápalové vlastnosti
  • znižuje riziko srdcovocievnych chorôb
  • znižuje hladinu cukru v krvi
  • bojuje proti plesňovým a bakteriálny infekciám

Použitie

Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.

Upozornenie

Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Detaily produktu
#28_045
8595701100293

Škorica cejlónska (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%

NUTRIČNÉ HODNOTY

BIO Škorica cejlónska mletá

100 g

RVH (%)*

Energia

1231 kJ

294 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

3,2 g

0,9 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

37 g

35 g

-

-

Vláknina

53 g

-

Bielkoviny

3,5 g

-

Soľ

0,07 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).