

Konzumácia zázvoru prináša úľavu pri nachladnutí, ale navyše dodá každému jedlu neuveriteľný "šmrnc". Má korenenú arómu s jedinečným sladkým a osviežujúcim podtónom.
Zázvor je kvôli jeho vlastnostiam často používaný nielen proti nachladnutiu, ale napomáha tiež normálnemu tráveniu, normálnej funkcii dýchacieho systému, normálnej hladine cukru v krvi a v neposlednom rade podporuje normálnu činnosť kardiovaskulárneho systému.
Osvedčil sa aj ako vhodný prostriedok proti nevoľnostiam v raných štádiách gravidity, alebo pri nevoľnosti pri cestovaní a pri morskej chorobe.
Kandizovaný zázvor je výborný napríklad do perníka, sušienok, ale aj do džemov a kompótov. Hodí sa aj ako vynikajúci doplnok do čaju, alebo kávy. Pri chladných jesenných a zimných večeroch vás taký nápoj s kandizovaným zázvorom rýchlo a príjemne zahreje. Ak máte radi pikantný charakter zázvoru, tak ho môžete jesť ako cukríky, pretože krásne a na dlhú dobu osvieži váš dych.
Zázvor má protizápalové účinky a posilňuje imunitu, takže výborne sa hodí predovšetkým v chrípkovom období. Zmierňuje nevoľnosť, uľahčuje trávenie a podporuje chuť do jedla.
Uchovajte na tmavom a suchom mieste.
Zázvor krájaný 30 %, trstinový cukor 70 %, koncentrát oxid siričitý <0,01 %.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1275 kJ 299 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,1 g 0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
78 g 72 g |
- - |
Vláknina |
1,8 g |
- |
Bielkoviny |
0,2 g |
- |
Soľ |
0,02 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. |