Countrylife Šošovica červená rozpolená 500 g
  • Countrylife Šošovica červená rozpolená 500 g
  • Countrylife Šošovica červená rozpolená, nutričné hodnoty

Šošovica červená rozpolená - Countrylife

#35_005

Šošovica červená sa nemusí namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.

Hmotnosť
1,45 €
s DPH
Množstvo
Skladom [1-3 prac. dní]

Popis

Červená šošovica


Červená šošovica
je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Nedá sa tomu zabrániť, radšej to využite a urobte z nej napríklad kašu alebo polievku. Keďže nejde o celé semená, červená šošovica nevyklíči. Hovoríme jej síce červená, ale je skôr oranžová, po uvarení dokonca až žltá. Pokiaľ chcete mať šošovicu do červena, varte ju s karí alebo kurkumou.


Červená šošovica pochádza z Turecka a postupne sa rozšírila do celej Ázie a dnes už aj do Európy. U nás je stále známa ako trochu exotická surovina na prípravu jedál. Obľúbená je značne v Indii, kde šošovica na tanieri nahrádza mäso, pretože veľkú časť populácie tvoria vegetariáni. Rastlina plodiaca šošovicu je asi 40 cm vysoká a jej semená nájdeme v strukoch.

Využitie:

  • polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo ju rozmixujte na hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém ochuťte cesnakom a chilli, exotickú verziu môžete mať, ak pridáte kokosové mlieko a kurkumu,
  • kaša - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením,
  • nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno dohromady skvele fungujú ako chutná nátierka,
  • zahusťovanie - s uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo napríklad zeleninové jedlo v hrnci,
  • rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte zo šošovice výborné a jednoduché jedlo,
  • na sladko - šošovicu rozmixujete so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí,
  • šalát - vychladnutá uvarená šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad ku brokolici a ryži,
  • placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, chilli, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a upečte na panvici.

Zloženie:

Šošovica červená.

Alergény:

Môže obsahovať stopy lepku.

Skladovanie:

Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.

Detaily produktu
#35_005
Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:
8 ďalších produktov v rovnakej kategórii: