Countrylife Šošovica červená rozpolená 500 g
  • Countrylife Šošovica červená rozpolená 500 g
  • Countrylife Šošovica červená rozpolená, nutričné hodnoty

Šošovica červená rozpolená - Countrylife

#35_005

Šošovica červená sa nemusí namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.

Hmotnosť
1,45 €
s DPH
Množstvo
Skladom [1-3 prac. dní]

Popis

Červená šošovica ideálna do zeleninovej polievky


Červená šošovica
je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Nedá sa tomu zabrániť, radšej to využite a urobte z nej napríklad kašu alebo polievku. Keďže nejde o celé semená, červená šošovica nevyklíči. Hovoríme jej síce červená, ale je skôr oranžová, po uvarení dokonca až žltá. Pokiaľ chcete mať šošovicu do červena, varte ju s karí alebo kurkumou.


Červená šošovica pochádza z Turecka a postupne sa rozšírila do celej Ázie a dnes už aj do Európy. U nás je stále známa ako trochu exotická surovina na prípravu jedál. Obľúbená je značne v Indii, kde šošovica na tanieri nahrádza mäso, pretože veľkú časť populácie tvoria vegetariáni. Rastlina plodiaca šošovicu je asi 40 cm vysoká a jej semená nájdeme v strukoch.

Využitie:

  • polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo ju rozmixujte na hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém ochuťte cesnakom a chilli, exotickú verziu môžete mať, ak pridáte kokosové mlieko a kurkumu,
  • kaša - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením,
  • nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno dohromady skvele fungujú ako chutná nátierka,
  • zahusťovanie - s uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo napríklad zeleninové jedlo v hrnci,
  • rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte zo šošovice výborné a jednoduché jedlo,
  • na sladko - šošovicu rozmixujete so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí,
  • šalát - vychladnutá uvarená šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad ku brokolici a ryži,
  • placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, chilli, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a upečte na panvici.

Zloženie:

Šošovica červená.

Alergény:

Môže obsahovať stopy lepku.

Skladovanie:

Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.

Detaily produktu
#35_005
Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:
8 ďalších produktov v rovnakej kategórii:

Kód: #32_008

Značka: Altevita

Quinoa - Altevita

Quinoa je ideálna pre každého, kto sa rozhodol zdravo stravovať. Výborná alternatíva k ryži, kuskusu, vyniká svojou jednoduchou prípravou.

Cena 2,30 €
Viac
Na externom sklade [5-8 prac. dní]