• Novinka
Pektin Wolfberry, 30 g
  • Pektin Wolfberry, 30 g

Pektin Wolfberry, 30 g

#28_044
Hodnotenie 

Pektin je nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

1,99 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Popis

Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky


Ako používať Pektin
Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod. Pektin zohráva významnú úlohu aj pri zaváraní. Pri výrobe džemov a marmelád. Na 2 kg ovocia potrebujete cca 30 g pektínu.

Charakteristika
Pektin je lineárny polysacharid kyseliny galakturónovej, jej esteru a jej vápenato-horečnatej soli, ktorý sa podieľa na stavbe niektorých rastlinných pletív. Je to nenahraditeľný želírovací prostriedok s neutrálnou chuťou, ktorý veľmi dobre zahusťuje. Amidovaný jablkový pektín je žltkastý prášok. Pektije želírovací prostriedok (zahusťovadlo) - nie konzervant, takže nemá vplyv na trvanlivosť zavarenín. Umožňuje len želírovanie pri použití menšieho množstva cukru (pomer ovocia a cukru 2:1 až 3:1).

Skladovanie

Pektín má trvanlivosť dva roky, ale podľa výrobcu nemení svoje vlastnosti ani po dlhšej dobe, pokiaľ je správne skladovaný – teda hlavne v suchu. Ako zahusťovadlo totiž viaže vodu a vo vlhku by zhrudkovateľ. Skladujte v suchu pri teplote 5 - 25 °C.

Detaily produktu
#28_044
8594158039781

Amidovaný jablkový pektín 100 %.

Alergény
Alergény nie sú prítomné.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Pektin

100 g

RVH (%)*

Energia

1104 kJ

264 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

<0,5 g

<0,5 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

35 g

20 g

-

-

Vláknina

58 g

-

Bielkoviny

0,5 g

-

Soľ

0,04 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).

Recenzie

Napíšte svoju recenziu

Pektin Wolfberry, 30 g

Pektin Wolfberry, 30 g

Pektin je nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

Napíšte svoju recenziu
Produkty v rovnakej kategórii: 11

Kód: #11_049

Značka: BioTechUSA

Zero Syrup BioTechUSA, 320 ml

Recenzia(e): 0

Zero Syrup je lahodný nízkoenergetický sirup bez cukru a tuku, so sladidlami. Ideálne na dochutenie sladkých jedál ako sú napr.: palacinky, koláče, torty, pudingy a šľahačky.

Cena 5,15 €
Viac
Skladom

Kód: #28_043

Značka: Wolfberry

Agar Wolfberry, 30 g

Recenzia(e): 0

Agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

Cena 1,90 €
Viac
Skladom