Najnovší článok

Vyhľadávanie

    Pektin Wolfberry, 30 g
    • Pektin Wolfberry, 30 g

    Pektin Wolfberry, 30 g

    #28_044

    Pektin je nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

    2,10 €
    S DPH
    Množstvo
    Skladom

    Popis

    Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky


    Ako používať Pektin
    Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod. Pektin zohráva významnú úlohu aj pri zaváraní. Pri výrobe džemov a marmelád. Na 2 kg ovocia potrebujete cca 30 g pektínu.

    Charakteristika
    Pektin je lineárny polysacharid kyseliny galakturónovej, jej esteru a jej vápenato-horečnatej soli, ktorý sa podieľa na stavbe niektorých rastlinných pletív. Je to nenahraditeľný želírovací prostriedok s neutrálnou chuťou, ktorý veľmi dobre zahusťuje. Amidovaný jablkový pektín je žltkastý prášok. Pektije želírovací prostriedok (zahusťovadlo) - nie konzervant, takže nemá vplyv na trvanlivosť zavarenín. Umožňuje len želírovanie pri použití menšieho množstva cukru (pomer ovocia a cukru 2:1 až 3:1).

    Skladovanie

    Pektín má trvanlivosť dva roky, ale podľa výrobcu nemení svoje vlastnosti ani po dlhšej dobe, pokiaľ je správne skladovaný – teda hlavne v suchu. Ako zahusťovadlo totiž viaže vodu a vo vlhku by zhrudkovateľ. Skladujte v suchu pri teplote 5 - 25 °C.

    Detaily produktu
    #28_044
    8594158039781

    Amidovaný jablkový pektín 100 %.

    Alergény
    Alergény nie sú prítomné.

    NUTRIČNÉ HODNOTY

    Pektin

    100 g

    RVH (%)*

    Energia

    1104 kJ

    264 kcal

    -

    Tuky

    z toho nasýtené mastné kyseliny

    <0,5 g

    <0,5 g

    -

    -

    Sacharidy

    z toho cukry

    35 g

    20 g

    -

    -

    Vláknina

    58 g

    -

    Bielkoviny

    0,5 g

    -

    Soľ

    0,04 g

    -

    * Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).