Najnovší článok

Vyhľadávanie

Pektin Wolfberry, 30 g
  • Pektin Wolfberry, 30 g

Pektin Wolfberry, 30 g

#28_044

Pektin je nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

2,50 €
S DPH
Množstvo
Vypredané

Popis

Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky


Ako používať Pektin
Nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod. Pektin zohráva významnú úlohu aj pri zaváraní. Pri výrobe džemov a marmelád. Na 2 kg ovocia potrebujete cca 30 g pektínu.

Charakteristika
Pektin je lineárny polysacharid kyseliny galakturónovej, jej esteru a jej vápenato-horečnatej soli, ktorý sa podieľa na stavbe niektorých rastlinných pletív. Je to nenahraditeľný želírovací prostriedok s neutrálnou chuťou, ktorý veľmi dobre zahusťuje. Amidovaný jablkový pektín je žltkastý prášok. Pektije želírovací prostriedok (zahusťovadlo) - nie konzervant, takže nemá vplyv na trvanlivosť zavarenín. Umožňuje len želírovanie pri použití menšieho množstva cukru (pomer ovocia a cukru 2:1 až 3:1).

Skladovanie

Pektín má trvanlivosť dva roky, ale podľa výrobcu nemení svoje vlastnosti ani po dlhšej dobe, pokiaľ je správne skladovaný – teda hlavne v suchu. Ako zahusťovadlo totiž viaže vodu a vo vlhku by zhrudkovateľ. Skladujte v suchu pri teplote 5 - 25 °C.

Detaily produktu
#28_044
8594158039781

Amidovaný jablkový pektín 100 %.

Alergény
Alergény nie sú prítomné.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Pektin

100 g

RVH (%)*

Energia

1104 kJ

264 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

<0,5 g

<0,5 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

35 g

20 g

-

-

Vláknina

58 g

-

Bielkoviny

0,5 g

-

Soľ

0,04 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).