Obilniny a strukoviny
V jedálničku zdravo žijúceho človeka by nemali chýbať obilniny a strukoviny. Sú ľahko stráviteľné, vhodné do polievok, kaší, šalátov, rizota či zahusťovania rôznych omáčok. Pripravte si zdravú prílohu k obľúbeným jedlám.
Obilniny sú ľahko stráviteľné. Medzi prirodzene bezlepkové potraviny patria napríklad: pohánka alebo amarant. Sú neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni. Cereálie sú základom zdravej a vyváženej stravy, sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov a tiež dôležitým zdrojom energie. Z celozrnných obilnín si náš organizmus získava: vitamíny, minerálne látky a vlákninu.
Strukoviny patria medzi základné potraviny vo vegetariánskej a vegánskej strave, sú neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni. Hodia sa do polievok, kaší, šalátov, rizota či zahusťovania rôznych omáčok. Najznámejšie strukoviny sú hrach, fazuľa, šošovica, cícer a sója.
unfold_more
BIO Ovsené vločky jemné sú obohatené o vlákninu a množstvo sacharidov. Dodávajú organizmu veľa energie, práve preto sú obľúbene medzi športovcami.
BIO Ovsené vločky jemné sú obohatené o vlákninu a množstvo sacharidov . Dodávajú organizmu veľa energie, práve preto sú obľúbene medzi športovcami.
BIO Ovsené vločky jemné sú obohatené o vlákninu a množstvo sacharidov. Dodávajú organizmu veľa energie, práve preto sú obľúbene medzi športovcami.
BIO Ovsené vločky jemné sú obohatené o vlákninu a množstvo sacharidov . Dodávajú organizmu veľa energie , práve preto sú obľúbene medzi športovcami.