

Najnovší článok
Vyhľadávanie
Mandle sú skvelou alternatívou sladkostí. Obsahujú vitamíny, minerálne látky, vlákninu, bielkoviny aj nenasýtené mastné kyseliny.
Mandle patrí všeobecne medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie druhy orechov. Obsahujú vitamíny, minerálne látky, vlákninu, bielkoviny aj nenasýtené mastné kyseliny. Predstavujú tak skvelý doplnok zdravého jedálnička. Mandle sú nielen skvelou rýchlou desiatou, ale svoje využitie nájdu aj pri pečení, varení či príprave zdravých raňajkových kaší.
Skladujte v suchu a tme.
Mandle jadra.
Alergény
Môže obsahovať arašidy, oriešky, sezam, a oxid siričitý.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
2642 kJ 631 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
52 g 4,0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
19 g 4,8 g |
- - |
Bielkoviny |
18 g |
- |
Soľ |
0,03 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
Mandle sú skvelou alternatívou sladkostí. Obsahujú vitamíny, minerálne látky, vlákninu, bielkoviny aj nenasýtené mastné kyseliny.