


Mandle patrí všeobecne medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie druhy orechov. Obsahujú vitamíny, minerálne látky, vlákninu, bielkoviny aj nenasýtené mastné kyseliny. Predstavujú tak skvelý doplnok zdravého jedálnička. Mandle sú nielen skvelou rýchlou desiatou, ale svoje využitie nájdu aj pri pečení, varení či príprave zdravých raňajkových kaší.
Skladujte v suchu a tme.
Mandle jadra.
Alergény
Môže obsahovať arašidy, oriešky, sezam, a oxid siričitý.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
2642 kJ 631 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
52 g 4,0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
19 g 4,8 g |
- - |
Bielkoviny |
18 g |
- |
Soľ |
0,03 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. |