

Najnovší článok
Vyhľadávanie
Kuskus bezvaječné cestoviny zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Náhrada cestovín alebo ryže.
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu 70 %.
Pšeničná krupica.
Alergény
Obsahuje lepok.
NUTRIČNÉ HODNOTY Kuskus |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1532 kJ 361 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,8 g 0,3 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
72 g 3,9 g |
- - |
Vláknina |
4 g |
- |
Bielkoviny |
13 g |
- |
Soľ |
0 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
Kuskus bezvaječné cestoviny zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Náhrada cestovín alebo ryže.