

Najnovší článok
Vyhľadávanie
Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Chutí ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku.
Fazuľa mungo je semeno rastliny vigny zlatej. Vigna pochádza z Indie a pestuje sa dnes ako tam, tak napríklad aj v Číne alebo v Thajsku. V Číne je fazuľa mungo známa už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vigna je kríčkovitá rastlina väčšinou nie vyššia ako meter a jej fazuľky sú ukryté v strukoch. Možno ju dokonca pestovať aj u nás.
Fazuľu je potrebné pred použitím namočiť aspoň na 2 hodiny. Pri varení použite čerstvú vodu, aby ste predišli nadúvaniu.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Fazuľa mungo.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku.
NUTRIČNÉ HODNOTY Fazuľa mungo |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1146 kJ 274 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,2 g 0,3 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
42 g 1,4 g |
- - |
Vláknina |
17 g |
- |
Bielkoviny |
23 g |
- |
Soľ |
0,02 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Chutí ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku.