

Najnovší článok
Vyhľadávanie
BIO Vločky pohánkové majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Pohánkové vločky si dajte len tak v miske s ovocím a rastlinným mliekom.
Pohánkové vločky sa vyrábajú naparovaním a lisovaním pohánkových krúp. Vďaka tomu, že boli tepelne ošetrené, nepotrebujú oproti surovému zrnu žiadnu alebo takmer žiadnu úpravu.
V Európe poznáme pohánku od 12. storočia, kedy k nám prišla z Ruska, kam doputovala z juhovýchodnej Ázie. V priebehu storočí potom patrila k najčastejšie konzumovaným potravinám, než v 18. storočí ustúpila pšenici, raži a ryži. Z botanického hľadiska nepatrí medzi trávy, ale je príbuzná takým plodinám, ako je rebarbora alebo šťaveľ. Pohánka je prirodzene bezlepková plodina.
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte slnečnému žiareniu.
Vločky pohánkové*.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku.
NUTRIČNÉ HODNOTY BIO Vločky pohánkové |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1466 kJ 350 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,7 g 0,3 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
71 g 0,4 g |
- - |
Vláknina |
3,7 g |
- |
Bielkoviny |
9,8 g |
- |
Soľ |
0,01 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Vločky pohánkové majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Pohánkové vločky si dajte len tak v miske s ovocím a rastlinným mliekom.