- Vypredané

BIO Vločky amarantové s ľahko orieškovou chuťou. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše kvôli ich vysokej lepivosti. Prirodzene bezlepkové.
Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike ho pestovali Aztéci a Inkovia už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom pásme, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %.
Vločky amarantové*.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku.
NUTRIČNÉ HODNOTY BIO Vločky amarantové |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1565 kJ 374 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
6,5 g 1,7 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
51 g 0 g |
- - |
Bielkoviny |
14 g |
- |
Soľ |
0,05 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Vločky amarantové s ľahko orieškovou chuťou. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše kvôli ich vysokej lepivosti. Prirodzene bezlepkové.