

Sú vhodné do ranných cereáliách alebo jogurtoch. Semienka sa dajú primiešať do buchiet, pečiva, kaší, nátierok, šalátov, polievok, alebo ich môžete maškrtiť na priamo. Tekvicové semienko BIO obsahujú v najčistejšej forme bez akýchkoľvek úprav najviac vitamínov.
Tekvicové semienka majú tmavozelenú farbu, sú ploché a asi 1 cm veľké. Minerály obsiahnuté v semienkach sú napríklad vápnik, horčík, draslík a železo.
Z tekvicových semienok sa vyrábajú oleje, masla a krémy. BIO Tekvicové semienka sú konzumné, a preto majú väčšiu tvar, ako semienka, z ktorých sa vyrába napríklad pečivo.
Skladujte v suchu a tme.
Tekvica lúpaná BIO 100 %.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
2479 kJ 593 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
49 g 8,7 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
4,7 g 1,4 g |
- - |
Bielkoviny |
30,2 g |
- |
Soľ |
0,02 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |