- Novinka

BIO Škorica cejlónska mletá podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku.
Škorica cejlónska mletá podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.
Škorica prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.
Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.
Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.
Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.
Škorica cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Kód: #32_014
Značka: Altevita
BIO Organic Spirulina zdroj živín obsahujúci vitamíny, minerály, aminokyseliny, antioxidanty a aktívne enzýmy, ktoré blahodarne pôsobia na ľudský organizmus.
Kód: #28_014
Značka: Wolfberry
BIO Kokosová múka je bezlepková vhodná pre celiakov alebo Paleo diétu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín ju ocenia aj vegáni a vegetariáni.
Kód: #13_095
Značka: Amix Nutrition
Pistachio Nut Cream chutný pistáciový krém, ktorý je prirodzeným zdrojom bielkovín, sacharidov a tukov, je ideálnou voľbou pre zdravo vyváženú stavu.
Kód: #28_007
Značka: Wolfberry
BIO Goji kustovnica čínska je sušené ovocie, ktoré je vhodné do müsli, cereálií, jogurtov, koláčov alebo do rôznych ovocných koktailov.
Kód: #32_007
Značka: Altevita
Para orechy sú bohaté na bielkoviny, zdravé tuky, omega-3 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín E, minerály, ako horčík, selén, fosfor, železo, zinok.
Kód: #28_017
Značka: Wolfberry
BIO Konopné semienko nelúpané z vybraných odrôd bez THC. Sú považované za najzdravšie a najvýživnejšie zrná, ktoré môžeme konzumovať.
Kód: #28_061
Značka: Wolfberry
BIO Spirulina ako superpotravina veľkým množstvom prírodných, ľahko stráviteľných bielkovín, chlorofylu a celou radou vitamínov a minerálov.
Kód: #28_019
Značka: Wolfberry
Pšenová instantná kaša je neochutená, ľahko stráviteľná, rýchlo a ľahko pripravená, vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín.Dátum exp.: 30.4.2021