Najnovší článok

Vyhľadávanie

    BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g
    • BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

    BIO Škorica cejlónska mletá Wolfberry, 150 g

    #28_045

    BIO Škorica cejlónska mletá podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku.

    5,80 €
    S DPH
    Množstvo
    Skladom

    Popis

    Škorica a jej výnimočné účinky


    Škorica cejlónska mletá
     podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.

    Škorica
     prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.

    Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.

    Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.

    VIAC O ŠKORICI


    Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.

    Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

    Výhody:

    • priaznivo pôsobí na činnosť srdca, mozog a dýchanie
    • má vysoký obsah antioxidantov
    • má protizápalové vlastnosti
    • znižuje riziko srdcovocievnych chorôb
    • znižuje hladinu cukru v krvi
    • bojuje proti plesňovým a bakteriálny infekciám

    Použitie

    Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.

    Upozornenie

    Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.

    Skladovanie

    Skladujte na suchom a tmavom mieste.

    Detaily produktu
    #28_045
    8595701100293

    Škorica cejlónska (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%

    NUTRIČNÉ HODNOTY

    BIO Škorica cejlónska mletá

    100 g

    RVH (%)*

    Energia

    1231 kJ

    294 kcal

    -

    Tuky

    z toho nasýtené mastné kyseliny

    3,2 g

    0,9 g

    -

    -

    Sacharidy

    z toho cukry

    37 g

    35 g

    -

    -

    Vláknina

    53 g

    -

    Bielkoviny

    3,5 g

    -

    Soľ

    0,07 g

    -

    * Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).

    Súvisiace príspevky