

Najnovší článok
Vyhľadávanie
BIO Pohánka prirodzene bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Hodí sa do nátierok, placiek so zeleninou alebo na prípravu kaše.
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj český názov získala vďaka pohanským útočníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.
BIO Pohánka lúpaná lámanka sú pohánkové krúpy nalámané na menšie kúsky.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pohánka siata*.
*Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu.
NUTRIČNÉ HODNOTY BIO Pohánka lúpaná lámanka |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1446 kJ 346 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,7 g 0,7 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
71,0 g 0,3 g |
- - |
Vláknina |
3,7 g |
- |
Bielkoviny |
9,8 g |
- |
Soľ |
0,01 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Pohánka prirodzene bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Hodí sa do nátierok, placiek so zeleninou alebo na prípravu kaše.