

Najnovší článok
Vyhľadávanie
BIO Hrozienka je maškrta s vysokým obsahom energie, ktorú ocenia nielen športovci. Výborne sa hodí k priamej konzumácii alebo do ovsených vločiek.
Na rozdiel od cukríkov a podobných maškŕt prítomná vláknina v hrozienkach spomaľuje uvoľňovanie jednoduchých cukrov do krvi.
U hrozienok bola meraná tzv. ORAC hodnota, ktorá zisťuje antioxidačnú kapacitu potravín. Odporúčaná denná dávka je 5000 týchto jednotiek. 100 g hrozienok obsahuje 3406 ORAC. Zatiaľ čo rovnaké množstvo obsahuje brokolica 3083, alebo pomaranče majú 2103 jednotiek.
V hrozienkach je mimo iných látok obsiahnutý tiež inulín, ktorý má priaznivý vplyv na črevnú mikroflóru. Tá vytvára vhodné podmienky pre prácu hrubého čreva a nepriamo tak bojuje proti jeho nádorovým ochoreniam.
Podľa najnovších prieskumov sa ukazuje, že v hrozienkach sa nachádza kyselina oleanolová. Spomaľuje a zastavuje rast Streptococcus mutant a Porphyromonas gingivalis. Práve tieto baktérie sú zodpovedné za zubný kaz a ochorenia ďasien. Fytochemikálie obsiahnuté v hrozienkach totiž zabraňujú tvorbe zubného povlaku, ktorý patrí k rizikovým faktorom pri tvorbe zubného kazu. Zatiaľ ale nebolo stanovené množstvo hrozienok, ktoré majú na toto zdravotné riziko vplyv.
Nesírené Wolfberry BIO hrozienka majú krásne sladučkou a plnú chuť, sú získané z ekologického poľnohospodárstva a nie sú konzervované oxidom siričitým ani siričitany. Výborne sa hodí k priamej konzumácii, do rôznych zmesí sušeného ovocia, ovsených vločiek, alebo na varenie a pečenie.
Uchovajte na tmavom a suchom mieste.
Hrozienka BIO 99,5 %, slnečnicový olej BIO 0,5 %.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1448 kJ 346 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,4 g 0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
79 g 59 g |
- - |
Vláknina |
5,2 g |
- |
Bielkoviny |
2,9 g |
- |
Soľ |
0,02 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Hrozienka je maškrta s vysokým obsahom energie, ktorú ocenia nielen športovci. Výborne sa hodí k priamej konzumácii alebo do ovsených vločiek.