• Zľava
BIO Fazuľa mungo Allnature, 500 g
  • BIO Fazuľa mungo Allnature, 500 g

BIO Fazuľa mungo Allnature, 500 g

#48_013

BIO Fazuľa mungo chuťovo pripomína zelený hrach. Je nevyhnutnou súčasťou indickej a čínskej kuchyne. Fazuľa mungo je ideálna ako príloha, do polievky alebo do šalátu.

2,88 €
2,45 € Zľava 15%
S DPH
Množstvo
Skladom

Popis

Fazuľa mungo vhodné do šalátov alebo polievok


Fazuľa mungo
v BIO kvalite sú malé fazuľky olivovo zelenej farby so špecifickou arómou. Stretneme sa s nimi predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni. Obsahuje bielkoviny, vitamíny skupiny B a minerálne látky, a to predovšetkým horčík, vápnik a draslík. Možno ich konzumovať ako prílohu, ešte lepšie ich ale pridať ich do rizota, polievok či fašírok.

Využitie:

  • príloha - uvarené mungo premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom alebo s bylinkami
  • šalát - uvarené a vychladnuté mungo skvele chutí s čerstvou zeleninou, mungo môžete zmiešať s ryžou, nastrúhaným jablkom a mrkvou a dochutiť všetko medom, sezamovým olejom, petržlenovou vňaťou, jablčným octom, muškátom a bylinkovou soľou
  • polievka - pri varení stačí k mungu pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
  • rizoto - klasické rizoto môžete obohatiť touto fazuľou
  • karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 °C
  • polievka - restujte šalotku a cesnak s kurkumou, rímskou rascou, mletou škoricou a s chilli, zalejte vývarom a pridajte mungo, varte do mäkka, dochucujte soľou, citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom

Príprava

Fazuľu vopred namočte na cca 2 - 3 hodiny. Dôkladne prepláchnite, vložte do hrnca so studenou vodou a priveďte do varu. Varte cca 25 minút, kým nezmäknú. Fazuľa mungo soľte až po uvarení, predídete tak ich stvrdnutiu.

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.

Detaily produktu
#48_013
8595674624710

Fazuľa mungo.

Alergény
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov.

NUTRIČNÉ HODNOTY

100 g

RVH (%)*

Energia

1315 kJ

314 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

1,2 g

0,3 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

42 g

2 g

-

-

Bielkoviny

24 g

-

Soľ

0,04 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).