• Znížená cena
BIO Cejlónska škorica mletá Altevita
  • BIO Cejlónska škorica mletá Altevita

BIO Cejlónska škorica mletá Altevita, 250 g

#32_006

BIO Cejlónska škorica mletá  je ideálna na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál, užitočná prísada do rôznych jedál a nápojov.

7,50 €
5,93 € Zľava 21%
S DPH
Množstvo
Skladom

Popis

BIO prášok zo Škorice cejlónskej


Škorica
 prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.

Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.

Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.

VIAC O ŠKORICI


Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.

Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

Výhody:

  • priaznivo pôsobí na činnosť srdca, mozog a dýchanie
  • má vysoký obsah antioxidantov
  • má protizápalové vlastnosti
  • znižuje riziko srdcovocievnych chorôb
  • znižuje hladinu cukru v krvi
  • bojuje proti plesňovým a bakteriálny infekciám

Použitie

Na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež proti celulitíde a na ošetrujúce zábaly.

Upozornenie

Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

Detaily produktu
#32_006

BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum).

NUTRIČNÉ HODNOTY

BIO prášok zo škorice cejlónskej

100 g

RVH (%)*

Energia

1012 kJ

245 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

1,2 g

0,3 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

28 g

2,2 g

-

-

Vláknina

53 g

-

Bielkoviny

4,0 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).

Produkty v rovnakej kategórii: 12

Kód: #28_044

Značka: Wolfberry

Pektin Wolfberry, 30 g

Pektin je nenahraditeľný želírovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky, ktorý výborne zahusťuje a je neutrálnej chuti. Je užitočný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

Cena 1,99 €
Viac
Skladom

Kód: #11_049

Značka: BioTechUSA

Zero Syrup BioTechUSA, 320 ml

Zero Syrup je lahodný nízkoenergetický sirup bez cukru a tuku, so sladidlami. Ideálne na dochutenie sladkých jedál ako sú napr.: palacinky, koláče, torty, pudingy a šľahačky.

Cena 5,15 €
Viac
Posledné kusy v sklade

Kód: #28_043

Značka: Wolfberry

Agar Wolfberry, 30 g

Agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

Cena 1,90 €
Viac
Skladom