Zanechajte nám správu


Ľutujeme, momentálne nie sme k dispozícii. Pošlite nám správu a my sa Vám čoskoro ozveme.

Najnovší článok

Vyhľadávanie

    BIO Cejlónska škorica mletá Altevita, 250 g
    • BIO Cejlónska škorica mletá Altevita, 250 g

    BIO Cejlónska škorica mletá Altevita, 250 g

    #32_006

    BIO Cejlónska škorica mletá  je ideálna na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál, užitočná prísada do rôznych jedál a nápojov.

    7,50 €
    S DPH
    Množstvo
    Vypredané

    Popis

    BIO prášok zo Škorice cejlónskej


    Škorica
     prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.

    Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy.

    Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.

    VIAC O ŠKORICI


    Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica cejlónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s cejlónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.

    Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok (polyfenoly, flavonoidy, kyselina laurová, kyselina škoricová), ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

    Výhody:

    • priaznivo pôsobí na činnosť srdca, mozog a dýchanie
    • má vysoký obsah antioxidantov
    • má protizápalové vlastnosti
    • znižuje riziko srdcovocievnych chorôb
    • znižuje hladinu cukru v krvi
    • bojuje proti plesňovým a bakteriálny infekciám

    Použitie

    Na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež proti celulitíde a na ošetrujúce zábaly.

    Upozornenie

    Škorica cejlónska nie je vhodná pre tehotné ženy.

    Skladovanie

    Skladujte na suchom mieste. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

    Detaily produktu
    #32_006

    BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum).

    NUTRIČNÉ HODNOTY

    BIO prášok zo škorice cejlónskej

    100 g

    RVH (%)*

    Energia

    1012 kJ

    245 kcal

    -

    Tuky

    z toho nasýtené mastné kyseliny

    1,2 g

    0,3 g

    -

    -

    Sacharidy

    z toho cukry

    28 g

    2,2 g

    -

    -

    Vláknina

    53 g

    -

    Bielkoviny

    4,0 g

    -

    * Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).