

Najnovší článok
Vyhľadávanie
BIO Bulgur pšeničný má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobná ako pri kuskuse. Väčšinou spotrebuje až trojnásobok vody a môžete ho buď variť 15 minút v kuse, alebo stačí len 5 minút a nechať ho dôjsť pod pokrievkou. Je možné ho nechať aj napučať zaliatím studenej vody. Napučanie trvá približne hodinu.
Bulgur je tradičným pokrmom na Blízkom východe. Používa sa hlavne na výrobu pilafov, kibbehov alebo šalátov. U nás je menej známy, aj keď nejde o exotickú surovinu. Využívame ho predovšetkým ako prílohu alebo ho dávame do plniek, fašírok a sekanej.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Hrubo mletá PŠENICA*.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Môže obsahovať stopy vajec. Obsahuje lepok.
NUTRIČNÉ HODNOTY BIO Bulgur pšeničný |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1436 kJ 340 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,3 g 0,2 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
63 g 0,4 g |
- - |
Vláknina |
12 g |
- |
Bielkoviny |
12 g |
- |
Soľ |
0,04 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Bulgur pšeničný má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.