- Vypredané

BIO Amarant je prirodzene bezlepková pseudoobilnina. Dobre sa kombinuje s ryžou a inými obilninami. Možno z neho pripraviť skvelé rizoto.
Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike ho pestovali Aztéci a Inkovia už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom pásme, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Amarant*.
*Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Môže obsahovať stopy lepku.
NUTRIČNÉ HODNOTY BIO Amarant |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1513 kJ 359 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
6,3 g 1,9 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
56 g 1,6 g |
- - |
Bielkoviny |
14 g |
- |
Soľ |
<0,01 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
BIO Amarant je prirodzene bezlepková pseudoobilnina. Dobre sa kombinuje s ryžou a inými obilninami. Možno z neho pripraviť skvelé rizoto.