

Sirupu z agáve sa získava pomerne zdĺhavým procesom. Najprv sa narezávajú rastliny agáve, z ktorých sa necháva „vyslzieť“ ich šťava, ktorá sa každý deň starostlivo zbiera. Potom so špeciálnou technológiou odparovaním pri teplote do 48 °C vyrába sirup v jantárovej farbe a konzistenciu redší, než má med.
Tento sirup má o 25 – 50 % väčšiu sladivosť ako rafinovaný cukor, takže jeho spotreba je oveľa nižšia ako pri klasickom cukre. Najväčšou devízou sirupu z agáve je ale to, že zladiacu zložku tvorí minimálne z 65 % fruktóza, takže sa organizmus nezaťažuje nadbytočným množstvom glukózy alebo sacharózy. Práve preto agáve sirup oceňujú predovšetkým diabetici.
Sirup z agáve oceníte v teplej aj studenej kuchyni. Veľmi dobre sa rozpúšťa, takže sa hodí nielen ako sladidlo do čaju a kávy, ale aj do rôznych zálievok, alebo ľadových nápojov. Výborne sa hodí ale aj ako spojivo pre cereálne výrobky, do marinád na mäso, alebo do cukrárskych výrobkov. V neposlednom rade treba pripomenúť, že sirup z agáve berú vegáni ako dar z nebies napríklad pri nahrádzaní medu.
Wolfberry agáve sirup má veľmi jemnú, ľahko karamelovú chuť a je vyrábaný v BIO kvalite v kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve bez GMO.
Skladujte v suchu a tme.
100 % prírodné sladidlo.
Alergény
Bez alergénov.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1262 kJ 302 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
0 g 0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry (fruktóza >65 %, glukóza <26 %) |
75 g 74 g |
- - |
Vláknina |
1 g |
- |
Bielkoviny |
0 g |
- |
Soľ |
0,1 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |