

Agáve sirup Premium je medová konzistencia s ľahko odlišnou chuťou a nižším glykemickým indexom v porovnaní s bežným sirupom z agáve. Sirup z Agáve je 100 % prírodné sladidlo, ktoré neobsahuje žiadne chemické aditíva, ani sukralózu, čo je bežná prísada čakankových sirupov. To ocenia všetci, ktorí vyhľadávajú zdravú alternatívu a vyhýbajú sa vyššej koncentrácie cukru. Ide o sladkú šťavu z kaktusu, ktorá vytečie z listov po ich narezaní. Dobre sa trávia a vďaka vysokej koncentrácii fruktózy ho stačí použiť v malom množstve.
Agávový sirup obsahuje 65 % fruktózy, jedná sa teda o sladidlo s najväčším podielom tohto cukru. Práve preto má nízky glykemický index. Vďaka tomu dodáva telu energiu na dlhšiu dobu a pomáha udržiavať rovnakú hladinu cukru v krvi.
Sirup naviac obsahuje malé množstvo inulínu, ktorý môže podporiť zdravú črevnú mikroflóru a správnu činnosť čriev. Sladiaca zložka inulín má tiež probiotický efekt, ktorý sa môže podieľať na tvorbe správnych baktérií v našich črevách.
Agáve sirup možno použiť kdekoľvek, kde je potreba cukru či medu, ale dôležité je poznamenať, že sa postačí polovičné množstvo. Sirup z agáve môžeme použiť pri pečení, dosladzovaní kaše, kávy, čaju alebo zálievok na šalát, ale tiež sa výborne hodí k výrobe domácich limonád, zmrzlín či džemov.
Pri výrobe nebola prekročená teplota 42 °C (RAW).
Skladujte v suchu a tme. Sirup má dlhú životnosť. V suchom prostredí a 10 °C až 35 °C je možné skladovať až tri roky.
100 % prírodné sladidlo.
Alergény
Bez alergénov.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1200 kJ 297 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
0 g 0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry (fruktóza >65 %, glukóza <26 %) |
71 g 71 g |
- - |
Vláknina |
5,7 g |
- |
Bielkoviny |
0 g |
- |
Soľ |
0,06 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |