

Najnovší článok
Vyhľadávanie
Banány sušené mrazom sú najšetrnejší postup sušenie ovocia. Majú neuveriteľnú chuť i vôňu a okolo 90 % nutričných hodnôt čerstvého ovocia.
Banány sú vynikajúce jemné, chrumkavé a voňavé plátky banánov, ktoré boli po zbere ošetrené lyofilizáciou čiže mrazom. Ovocie sušené hlbokým mrazom za veľmi nízkeho tlaku si zachováva maximum vitamínov, minerálov a ďalších nutričných látok.
Banány nie sú dosladzované ani nijako dochucovanie a možno ich konzumovať priamo miesto rôznych chipsov, sušienok a cukríkov. Výborné sú aj v jogurtoch, ranných cereáliách, kašiach, müsli alebo čajoch a koktailoch. Tiež ich môžete pridať do koláčov alebo rôznych sladkých pokrmov namiesto čerstvých banánov. Vtedy je lepšie ich najprv namočiť do vody alebo alkoholu.
Uchovajte na tmavom a suchom mieste.
Plátky banánu sušené mrazom 100 %.
NUTRIČNÉ HODNOTY |
||
100 g |
RVH (%)* |
|
Energia |
1400 kJ 334 kcal |
- |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,7 g 0 g |
- - |
Sacharidy z toho cukry |
74 g 64 g |
- - |
Vláknina |
6,8 g |
- |
Bielkoviny |
4,3 g |
- |
Soľ |
0 g |
- |
* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal). |
Banány sušené mrazom sú najšetrnejší postup sušenie ovocia. Majú neuveriteľnú chuť i vôňu a okolo 90 % nutričných hodnôt čerstvého ovocia.