Najnovší článok

Vyhľadávanie

    Agar Wolfberry, 30 g
    • Agar Wolfberry, 30 g

    Agar Wolfberry, 30 g

    #28_043

    Agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

    1,90 €
    S DPH
    Množstvo
    Posledné kusy v sklade

    Popis

    Zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky


    V potravinárstve sa agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod. Jednu kávovú lyžičku Agaru a 5 - 10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.

    Charakteristika
    Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.

    Odporúčané dávkovanie

    Zmiešajte 5 g agaru v 300 ml vody a pridajte 25 – 50 g cukru. Nechajte 10 minút odstáť, potom varte 15 minút.

    Skladovanie

    Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.

    Detaily produktu
    #28_043
    8594158039798

    Agar-agar (E406 100%). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z morských rias.

    NUTRIČNÉ HODNOTY

    Agar

    100 g

    RVH (%)*

    Energia

    720 kJ

    172 kcal

    -

    Tuky

    z toho nasýtené mastné kyseliny

    <0,1 g

    0 g

    -

    -

    Sacharidy

    z toho cukry

    0,4 g

    0 g

    -

    -

    Vláknina

    86 g

    -

    Bielkoviny

    <0,1 g

    -

    Soľ

    0,04 g

    -

    * Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).