Najnovší článok

Vyhľadávanie

Agar Wolfberry, 30 g
  • Agar Wolfberry, 30 g

Agar Wolfberry, 30 g

#28_043

Agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod.

1,90 €
S DPH
Množstvo
Vypredané

Popis

Zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky


V potravinárstve sa agar používa na dochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy a pod. Jednu kávovú lyžičku Agaru a 5 - 10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.

Charakteristika
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.

Odporúčané dávkovanie

Zmiešajte 5 g agaru v 300 ml vody a pridajte 25 – 50 g cukru. Nechajte 10 minút odstáť, potom varte 15 minút.

Skladovanie

Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.

Detaily produktu
#28_043
8594158039798

Agar-agar (E406 100%). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z morských rias.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Agar

100 g

RVH (%)*

Energia

720 kJ

172 kcal

-

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

<0,1 g

0 g

-

-

Sacharidy

z toho cukry

0,4 g

0 g

-

-

Vláknina

86 g

-

Bielkoviny

<0,1 g

-

Soľ

0,04 g

-

* Referenčná výživová hodnota. Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).